Herkese Merhaba, Ben Ekin!

10 Ocak 2018by BoldThemes0

Herkese Merhaba, 

 

Ben Ekin, TopCampUSA ailesinin Yoga hocasıyım. 

 

Her hafta yoga ve basketbol ilişkisi özelinde yazacağım yazılar ile bir araya gelip birlikte büyüyecek ve öğreneceğiz. İlk haftaya özel ufak bir Yoga’ya Giriş konusu işledikten sonra pırıl pırıl öğrencilerime nasıl katkı sağlamayı amaçladığımdan bahsedeceğim. 

 

Keyifli okumalar şimdiden!

 

Yoga, genel düşüncenin aksine bir spor olmamakla birlikte, mental ve fiziksel bir aktivitedir.  Devamlı pratik yapıldığı sürece kasları güçlendirir, solunum sistemini ve kalp sağlığını destekler, bağımlılık tedavisine yardımcı olur, stres, kaygı, depresyon ve kronik ağrıları azaltır, uyku düzenlerini iyileştirir ve yaşam kalitesini arttırır. Kökleri Milattan önceki yüzyıllara dayandığı için günümüzde çok farklı ekollere, dolayısıyla çok sayıda yoga türlerine ayrılmaktadır. TopCampUSA’de öğrencilerimize sadece hareket odaklı olmayan; beden farkındalığına, nefes pratiklerine, dayanıklılık ve esnekliğe çokça yer vereceğimiz “Hatha Yoga” yaptıracağız. 

 

Kent Katich ismini daha önce duymuş muydunuz? Kendisi NBA’ de ‘the yoga guy’ yani yoga hocası olarak biliniyor. 2010 yılından beri tam zamanlı olarak NBA oyuncularına yoga pratikleri yaptıran Katich, röportajlarının çoğunda, yoga yapmanın etkilerini sadece scoreboard üzerindeki numaralarda bir anda göremeyeceğimizi, ancak oyunculara tek tek bakarsak mental bir iyileşme olduğunu ve zamanla oyuncuların esneklik ve dayanıklılıklarının arttığını söylüyor. Yoganın beden ve zihin farkındalığı becerisinin gelişimi üzerindeki pozitif etkisine de her fırsatta vurgu yapan Katich, pratiklerde ilerlemenin beden farkındalığını arttırarak, oyuncuların kendi sınırları, güçlü yönleri ve onları neyin kısıtladığı ile ayrıntılarıyla tanışmalarını sağladığının altını çiziyor. 

 

Vücudun tamamının dahil olduğu komple bir spor olan basketbol, oyunculardan güç, dayanıklılık, esneklik, zindelik ve taktiksel bilinç bekler. TopCampUSA deneyimli hocaları ile öğrencilerine tüm bu alanlarda donanım kazandırmaya oldukça hazır! 

 

Öğrencilerimize hem fiziksel hem de zihinsel (mental) fayda sağlayacağına inandığımız bir buçuk saatlik Yoga pratiklerinde esneklik, denge ve dayanıklılığı hedeflediğimiz pozlar çalışacağız. Hareketleri mekanik bir şekilde sadece yapmaya çalışmayıp; dikkati ve nefesi fark ettiğimiz uygulamalar yapacağız. Pratiklerimizin öncesinde ve sonrasında 10’ar dakikalık meditasyon çalışmaları ile zihni rahatlatmayı keşfedeceğiz. 

 

E tabi ders sonunda da, öğrencilerimizin zihnen ve bedenen dinlenmiş, yüzlerinde bir tebessümle stüdyodan çıkmalarını hedefliyor olacağız. 

 

Biz ekipçe çok heyecanlıyız, peki ya siz? ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *